Večina 7 nasproti 2 je izkazala velik pogum, da si je upala napisati tako sodbo. To je POLITIČNA SODBA v škodo vseh državljank in državljanov K. Volivci, ki od mene terjajo 6 milijonov in mi grozijo z likvidacijo, bom od zdaj naprej pošiljal na Ustavno sodišče in predsedniško palačo. Ob tem pa mimogrede pozivam Janeza Janšo, ki je izjavil da je bila sodba Vrhovnega sodišča politična, naj mi zdaj pojasni kakšna je ta sodba US. Kaj je bilo v prvi političnega in kaj je v tej pravnega ?

Ne vem kdo je tukaj nor. JJ, jaz ali Ustavno sodišče. Jaz vem le to, da sem pri zdravi pameti, ko terjam da se datuma volitev in referenduma združita. Predsednik države pa se spreneveda ko pravi da volitev ni možno prestaviti, in pozabi, da bi datum referenduma zlahka družno prestavili, če bi bilo Boruta kaj v hlačah. Zdaj vidim kdo v slovenskem sodstvu in tej državi nosi hlače. Borut zagotovo ne ! Ob tem pozivam velikega špilverderberja Boštjana M . Zupančiča, 12 urnega predsednika moje stranke DavkoplacevalciSeNeDamo, da se izjasni o UMETNIŠKEM DELU večinske sodbe US. Sem pa že ob prvem referendumu povedal, da bi se morala Jadranka in Acceto izločiti. Ampak nič, vsi, razen dveh, strumno JADRAJO v neznano - stran od vladavine prava v območje ustavnega pri-pravnika Miroslava C. z gorivom, ki se mu pravi KORUPCIJA NA ETIČNI POGON.

Zdaj meni očitajo da sem zapravil 6 milijonov, v resnici jih je zapravilo US – že lani, ko je prvič razsodilo podobno, in ni hotelo datuma združiti s predsedniškimi volitvami. Ob pritožbi na ESČP sem bil tedaj zavrnjen, ker še nisem izkoristil vseh možnosti v domačem sodstvu. Zdaj jih bom vsekakor. To bo še blamaža. Ampak prej bo ponovno na vrsti VS. Ta tragična veseloigra ustavnih sodnikov je možna samo v Sloveniji, kjer se sodbe ne pišejo na sodiščih. Vsa čast redkim izjemam, ki si jih upajo pisati sami in sodijo po svoji pameti in vesti.

Ta sodba U S je SLEPO ČREVO SLOVENSKEGA sodstva. Argumentacija je na nivoju sodnice JASNE MURGEL. Če bi bil jaz pravnik bi vrnil diplomo. Do zadnjega sem mislil, da je Jadranki Sovdat, ki je meni nekoč pisala o videzu nepristranosti, v resnici kaj do tega pojma in do lastnega ugleda. Ampak ne, kako poceni so prodali svojo dušo, svojo pamet in svoj ugled.

Sem pa že v predhodni sodbi zaznal prvine tega kar se je zdaj zgodilo-da popolnoma nekompetenten administrativni in za povrh še inkriminiran organ, to je DVK, dobi od US nalogo določanja datuma referenduma. Že ob tisti odločbi v točki 5 sem zapisal, da s to določbo US napeljuje VS na nezakonito ravnanje. TO JE PRAVNI VOLUNTARIZEM in relativizem da mu ni para.

Ustavno sodišče je povozilo SAMO SEBE - spisalo si je lastno OBSODBO. Če bi bil mlad bi emigriral iz države, ki ima tako vrhunsko NE-USTAVNO ustavno sodišče. Žal mi je kako poceni se je Jadranka dala ugnati v kozji rog. Žal mi je, kajti zaman sem upal, da se bo razvila, da bo iz nje še kaj nastalo. Jaklič jo je zdaj že drugič razkrinkal. Priredili bomo TISKOVNO KONFERENCO in nanjo povabili cvet slovenskih pravnikov. To bo ravno v zadnjem tednu referendumske kampanje. Že zdaj pa pozivam slovenske pravnike, Avblja, Černiča, Krivica, Inga Paša in Andraža Terška ter molčečo večino, da priskočite na pomoč pri seciranju mrtvoudnega spačka 7:2.

Zdaj se potrjuje kar sem nekoč že napisal, PRAVNI NIHILIZEM in OPRAVILNA NESPOSOBNOST Ustavnega sodišča. Gorje narodu, ki ima tako instrumentalizirano Ustavno sodišče. Poskrbeli bomo, da gospa Sovdat dobi negativno karakteristiko ob odhodu v Evropo. To si je spisala sama. Zdaj me ne čudi več, da pri dr. Milku Noviču ni in ni zmogla roditi pravočasne pravične sodbe o izpustitvi iz pripora.

In še ena primerjava je je tukaj umestna: ta sodba US je povsem na nivoju tehnične argumentacije 2 tira s strani velikega transportnega strokovnjaka Mira Cerarja in Lebna! Že se veselim, da se bo predsednik največje stranke, mehki državljan C. soočil s trdim državljanom K. na soočenju na Nacionalki. Novinarke bodite pravične voditeljice.

Vidimo se na tiskovni konferenci 11.05.2013 ob 11 h. Tako kot ste ustavni sodniki zlorabili ustavno sodstvo se še ni zgodilo. Vsa čast izjemam ! Referendum bo prava lekcija za vse!

Gospe in gospodje: Duh veje kjer hoče, Prvi bodo zadnji in zadnji bodo prvi !!! Državljan K. dobiva posnemovalce. Na Bethovnovi bo igrala glasna muzika – ODA RADOSTI in STRAHOPETNOSTI !

Slovenija ne sme (ne da ne more, postati Švica, saj je referendumsko odločanje od leta 2013 normativno in dejansko uničeno. Opomin »pomladnikom« pa je: TRGOVANJE Z DEMOKRACIJO NI DOVOLJENO - NAROD SI BO PISAL SODBO SAM !

Vili Kovačič, državljan K.

Bistvene kršitve ustavnih norm s strani glasovalne večine US

1. Argumentacija na preskok

2. Zanikanje pomena stroškov referenduma za javno mnenje in položaj pobudnika

3. Zanikanje pomena visoke udeležbe za demokracijo

4. Ignoranca zavrnitvenega kvoruma, kot omejitvenega faktorja

5. Ignoranca mednarodnih aktov, stališč Sveta Evrope

6. Pravniška tavtalogija o ne dovolj okrnjeni pravici do glasovanja

7. Ignoranca dejanskega stanja demokracije v Sloveniji

8. Ignoranca pravnega načela sorazmernosti