Miran Ališič, naš znani komentatot je na kratko primerjal Švico in Slovenijo in se ob tem dotaknil pred nekaj leti izvedenega državnega finančnega udara, kjer je peščica najbolj vplivnih bankirjev Slovenijo oz. nas Davkoplačevalce oškodovala za 5 milijard eurov in pripeljala državo do skrajnega roba, ko smo imeli v blagajni sredstev za delovanje države le še za 3 mesece. 

Takole pravi g. Ališič: še vedno živim v Švici in vedno bolj bi rad. Če bi imel sto raznih stvari z različnih področij, ki vplivajo na naše vsakdanje življenje, sem prepričan, da bi za deset lahko rekel, da so boljše v Sloveniji, za 90 pa, da so boljše v Švici. Stvari, ki oblikujejo naše življenje in tudi našo miselnost. So pa vse to dolgotrajni procesi. Kdor bere Vesno Godino, bo razumel, da so oblikovanje človekove zavesti in navad dolgotrajni procesi. Tega ne spremeniš z danes na jutri, ampak potrebuješ dolga desetletja, da se ti vzorci vsidrajo.

Neki Bojan Petan, ki se je pred preiskovalno komisijo obnašal arogantno kot tajkun in ki mu nihče nič ne more, bi v Švici sedel v globokem zaporu. Če je to elita te družbe, je ta družba obsojena na propad.

Dvojna smola pa je, da zadnjih 20 let v večini primerov prodajamo napačne vzorce in smo še dobre vzorce uničili. Od leta 2000 čutim, da je ta družba zapadla v neko popolno apatijo, v resigniranost. Mali krog politikov se gre neko svojo igro, po malem pleni, kar se pleniti sploh še da ... Ravno pred dnevi sem bil zgrožen ... Neki Bojan Petan, ki se je pred preiskovalno komisijo obnašal arogantno kot tajkun in ki mu nihče nič ne more, bi v Švici sedel v globokem zaporu. Če je to elita te družbe, je ta družba obsojena na propad.

Petan pravi, da DZS z bančno luknjo nima nič. Zidarja bodo prisilno privedli. :: Prvi interaktivni multimedijski portal, MMC RTV Slovenija

Pred parlamentarno komisijo, ki preiskuje politično odgovornost za nastanek bančne vrzeli pet milijard evrov, je bil zaslišan prvi mož DZS-ja Bojan Petan.

"Formula mora biti glasna, umazana in nekorektna" :: Prvi interaktivni multimedijski portal, MMC RTV Slovenija

Razmerje moči se letos v formuli ne bo bistveno spremenilo, meni Miran Ališič, ki ne podpira nekaterih novosti, vključno z "ukinitvijo lepih deklet".