Juretu Godlerju ! - R E P L I K A

Jure, ne razumeš, oz. nočeš razumeti:


REFERENDUM ni zaradi tega, ker je meni dolgčas, ampak zato, da se ustavi škodljiv zakon o 2tiru,

ki uzakonja škodljiv projekt in ki nas bo TOLKEL PO GLAVI IN PO ŽEPIH še desetletja. Tako kot nas tolče TEŠ6, za katerega sem pred 6 leti prav tako zbiral podpise za referendum. Da se pa drugi ljudje ne zganejo nisem jaz kriv. Sicer pa: tudi jaz bi rad počival – vendar ne v miru kolektivnega pokopališča !


Nekdo mi je rekel, da si bil v oddaji nesramen, ko sem jo potem pogledal sem ugotovil, da (milo rečeno povedano) nisi resnicoljuben. Niti nisi povedal nič o stranki davkoplačevalcev, razen fotografij v ozadju mojega nastopa. Stranka davkoplačevalcev je še vedno tabu.


Sicer pa sem skromno zadovoljen, bolje malo kot nič ! V puščavi ne raste drugega kot kaktusi in v slovenski puščavi je potrebno, da nekdo prevzame to vlogo. Kaktus to sem jaz – kaktus za oblast, ne za ljudi. Humoristi bi bili z lahkoto del tega - osveščali bi narod, o pravicah in dolžnostih državljanov. Vendar ne ! Raje prevzemate vlogo, da ga poneumljate !


Da boš obveščen ti iz prve roke sporočam: gremo na referendum !

Če ne bo pozitiven, bo zakon ustavljen z novo pritožbo.Tako se bo zavrtel nov krog tega cirkusa. Kajti edino tako je v totalitarni demokraciji možno delovati – ustavljati stvari, da ne gredo popolnoma rakovo pot.


Sicer pa: o drobižu bi razpravljali na dolgo in široko, o milijardah nihče, zato gredo mnoge stvari v maloro ! In zato bi bilo treba imeti več referendumov – po švicarskem zgledu ! Ali se strinjaš, brate ! Narod ni butast, če je pravilno informiran. Kadar to je, izpade butasta oblast. Vabim te na predstavitev makete, da si boš lažje predstavljal v čem je štos. Ne v štosih, v krvavi resnici: ko se enim fučka, drugi pa igrajo klavir na Titaniku, ki se potaplja.


Pa brez zamere in lep pozdrav !


Vili Kovačič Državljan K. oziroma državljan u K – vsi smo u K.